donderdag 18 december 2008

Voorlopig... geen nieuw station Arnhem

Wi zal het verbazen dat de stationsplannen voor de zoveelste keer vertraging ondervinden. Werd in october 2007 nog feestelijk het tijdelijke station geopend, dat maximaal twee jaar dienst zou doen, nu wordt in juli 2009 hopelijk begonnen met de bouw van een spoortunnel die het tijdelijke station in 2011 overbodig moet maken. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat er in juli begonnen wordt, laat staan dat men half 2011 klaar is.
En als er dan in 2011 een spoortunnel is, wat zijn we dan in vier jaar tijd opgeschoten? Voordat het tijdelijke station er kwam hadden we ook al een tunnel. Het is me niet duidelijk waar de nieuwe tunnel komt, en of hij breder en minder donker wordt dan de oude, al vrees ik dat gezien het geldgebrek het ook niet echt een supertunnel zal worden.
Het is verbazend dat Arnhem niets leert van de diverse fiasco's met de financiering van de gelredoom en de steun aan vitesse. Met open ogen tuimelt men in het volgende geldverslindende project, zonder dat bekend is wat er uiteindelijk uit zal komen.
Mij bevalt het tijdelijke station eerlijk gezegd wel. Het is lekker overzichtelijk, en de trappen houden je fit. Nu het dus minstens vier jaar mee moet kunnen, had een roltrap geen kwaad gekund, of een lift die niet eerst een halve minuut moet uitrusten voor hij aan een nieuwe tocht begint. Verder zou er iets aan het doorwaaien/regenen gedaan mogen worden, maar als dat zou zijn opgelost, mag het tijdelijke station van mij tot 2015 blijven staan.
Jeannet vroeg zich af waarom de ondernemers van Arnhem het project niet gewoon overnemen en de gemeente verzoeken zich terug te trekken. Geen idee of dit een optie zou zijn geweest, maar 70.000.000 is wel erg veel geld.

Geen opmerkingen: